AHA – Behandling

Tidsbokning för Kemisk Peeling och PRX-T33

Hos Beautylounge Sthlm kan du boka tid via telefon, e-post eller online. Varmt välkommen till salongen på Hantverkargatan 51 i Stockholm.

Telefon : +46 (0)8-650 15 51 E-post : info@beautylounge.se Boka online - Klicka här

Kemisk Peeling med djupverkade effekt

En Kemisk Peeling ger en djupverkande och hudföryngrande effekt på b.la en oren/akne hud, fina linjer, samt torr och lysterlöshud. Rekommenderas som en kur på 4-6 behandlingar under en 4-6 veckors period. Om man tar en enstaka behandling brukar det kallas för ”Red Carpet Treatment” en perfekt behandling för dig som vill ha extra lyster inför någon större tillställning eller bara en uppfräschning.
En kemisk peeling passar perfekt till dig som vill ”fräscha upp” och jämna till grov och ojämn hudyta, eller till dig som har solskadad hud.

Vad gör en kemisk peeling?
Vi har väl alla drömt om att få den där fina porslins huden. En kemisk peeling är en djupverkande behandling som ger resultat.
Definitionen på en kemisk peeling är att applicera ett ämne på huden som gör en kontrollerad skada för att främja hudföryngring och hudförbättring. Syrorna arbetar i de översta lagret av huden och avlägsnar döda hudceller som gör att huden ser grövre och ojämnare ut.
Vi jobbar med olika sorters syror b.la Glykolsyra. Glykolsyra är den mest effektiva utav alla AHA-syror, då den har minst molekylstorlek av alla AHA-syror. Det innebär att den går lättare och djupare in i huden. Mandelsyra, den har större molekyler än glykolsyran och därmed tar den längre tid på sig att tränga ner i hudytan. Mandelsyran rekommenderas oftast till känslig hud, akne och på pigmenteringar. Den verkar också antiinflammatorisk, talg reglerande och är därför bra till fet och oren hud, passar även till en rosacea hud. Vi har även en Retinol peel, denna peeling innehåller 11% retinol och verkar liposomalt vilket betyder att den transporteras mycket djupare in i huden. Retinol är en A-vitamin och omvandlas i huden till en A-vitamin syra och går djupare ner än fruktsyror, mandelsyror. Den arbetar dock på ett helt annat sätt och den aktiva ingrediensen sätter igång kollagensyntesen. Detta innebär att en aktivare cellproduktion och gör hudcellerna mer produktiva och vi får en snabbare cellförnyelse. Denna peeling rekommenderas för anti-aging en kraftfullare behandling mot rynkor och fina linjer. Val utav syra och blandning kommer din Auktoriserade Hudterapeut att välja beroende på vad din hud har i behov utav. Tänk på att din hud kan kännas lite torr och stram 2-4 dagar efter en kemisk peeling och vid vissa starkare peelingar kan viss flagning utav huden uppkomma.

Före Behandling:
Innan behandlingen påbörjas går din Hudterapeut igenom din hud och tillsammans igenom vad du vill uppnå med behandlingen.
Du ska inte behandlas med en kemisk peeling om du är gravid eller ammar, tidigare haft kraftig reaktion på peelingar eller hudslipning. Du får inte heller ha använt eller använda receptbelagda läkemedel för huden under de senaste 6mån.

Efter Behandling:
Efter en kemisk peeling kan huden bli lite lätt rödflammig men det lägger sig snabbt. Du får även tips och råd om vika produkter som är bra för just din hud. Mellan dina behandlingar rekommenderar vi hemma peeling med peeling pads för att uppnå det bästa resultatet. Du kan påbörja hemmapeeling med Peeling pads 10%-20% som vi har till försäljning. Dagtid ska du använda solskydd minst SPF30 och undvika stark solexponering undertiden du utför din kur. Vet du med dig att du ska vara i solen rekommenderas PRX-T33 istället då den ej gör dig ljuskänslig och kan göras året om.

Pris:
Kemisk peeling med AHA, BHA, Glykol, Mandel och mjölksyra eller Retinol 1195 kr.

 

Hudföryngring med PRX-T33 – NÅLFRI BIOREVITALISERING

Denna behandling görs utan injektioner och ger djup återfuktning och uppstramning av hud.

Har du problem med Melasma, pigmenteringartorrhet, slapp hud eller ytliga rynkor?
Önskar du få mer spänst, jämnare hudton och lyster utan nålar?

Då har vi lösningen för dig!

PRX-T33 är den nya generationens TCA-peel för alla hudtyper och åldrar. Det unika är att den inte orsakar ”frosting” och att den kan användas under alla årstider utan att orsaka ljuskänslighet. Behandlingen är även nästintill smärtfri och orsakar minimal fjällning.

PRX-T33 är en ”snällare” behandling än traditionell TCA peeling och anledningen till det är den unika patenterade formulan bestående av en kombination av TCA, väteperoxid samt kojicsyra.

Dessa aktiva ingredienser interagerar in i huden på cellulär nivå och bidrar till cellförnyelse samt stimulerar hudens egna tillväxtfaktorer vilket förbättrar huden både direkt och på sikt.

PRX-T33 är klassad som en medicinteknisk produkt och är CE-märkt med internationellt patent.

PRX-T33 används både på ansikte och kropp för att motverka och reducera:

 • Melasma
 • Rynkor och linjer
 • Pigmenteringar/ solfläckar
 • Torr hud
 • Förlorad elasticitet
 • Åldrad hud

PRX-T33 är dessutom möjlig att kombinera med en rad estetiska behandlingar som bl.a.

 • Injektionsbehandlingar
 • Fraktionerad Laser / Microdermabrasion
 • Mesoterapi
 • Microneedling
 • Plasmaljus
 • Trådning (Threads)
 • PRP (Vampyrbehandling)
 • Post-operativt

Så här går behandlingen till:

Allra först, tvättar vi av ansiktet och avlägsnar all make-up. Sedan applicerar din terapeut 2-5 tunna lager utav PRX-T33. Hur många lager som appliceras är beroende på hur din hud reagerar, vilket område vi jobbar på samt vad vi vill få ut utav peelingen. Peelen ligger bara på någon minut och avlägsnas sedan med vatten. Vi avslutar sen med en lugnande, vårdande kräm. För bästa och en mer långvarig effekt, bör behandlingen upprepas 3-6 ggr med 1-2 veckors mellanrum.

Hur påverkas huden av en PRX-T33 behandling?

Möjliga biverkningar:

– Känslig hud kan bli röd. Rodnaden försvinner efter några timmar

– Hud som har ett mycket tjockt hornlager kan uppleva kraftig flagning efter den första behandlingen. Detta kan pågå i 2-3 dagar, området behandlas med fuktgivande kräm.

– Runda mörka fläckar kan uppstå under de två första dagarna efter behandlingen. Det beror på uttorkning av tjockare hudområden och försvinner inom några dagar.

Tänk också på att: 
– Att du först avslutar din eventuella retinolbehandling minst 15 dagar innan behandling med PRX-T33. Efter en avslutad behandling kan användningen av retinol återupptas.

– Avstå från behandling med PRX-T33 direkt efter rakning eller vaxning.

– Avstå om du är gravid eller ammande.

– Undvika solen under 48 tim efter behandlingen.

Prislista Hudföryngring PRX-T33:

Hudföryngring PRX-T33, Full face, en behandling 1990 kr

PRX-T33, Full face, Kur med 3 behandlingar 4990 kr

PRX-T33, Full face, Kur med 6 behandlingar 8890 kr