Microblading

Tidsbokning för kosmetisk tatuering

Hos Beautylounge sthlm kan ni boka tid via telefon, e-post eller online. Varmt välkommen till våran skönhetssalong på  Hantverkargatan 51 – 112 31 Stockholm.

Telefon : +46 (0)8-650 15 51 E-post : info@beautylounge.se Boka online - Klicka här

Kosmetisk tatuering

På Beautylounge Stockholm jobbar vi med kosmetisk tatuering, vi jobbar med maskin PMU och den manuella tekniken microbladning för en skonsam och hållbar tatuering. Vi utför powder brows (skuggteknik, ombrebryn) , eyeliner och läppar med maskin. Microblading 3 D stråteknik för bryn. Du är välkommen att boka en kostnadsfri konsultation hos oss före ditt besök om du vill konsultera dina bryn före behandlingen. Våra tatuerare är utbildade och certifierade utav de världsberömda tatueringsskolorna Swiss Color och märket PhiBrows.

PRISLISTA NYA BESÖK 

Konsultation kostnadsfritt 

Ögonbryn Powder Brows maskin, 5.500 kr 

Ögonbryn Microblading 3D stråteknik 5.500kr

Fransmarkering uppe, 4.000 kr
Fransmarkering uppe & nere, 5.000 kr
Eyeliner uppe, 4.000 kr
Eyeliner uppe & nere, 5.000 kr
Läppar (Aquarelle Lips), 5.500 kr
(1 kostnadsfritt återbesök inom 4-6v ingår i priset för nytt besök)

Prislista Påfyllning bryn, eyeliner och läppar   

(räknas från ditt senaste besök och om du gjort tatueringen hos oss på Beautylounge Obs! Återbesök ingår ej i priset) Har du ej gjort din tatuering hos oss bör du boka en konsultation först så vi kan bedöma om/hur vi kan hjälpa dig med en påfyllning utav din befintliga tatuering eller skicka oss bilder. 

Påfyllning (inom 2 år) , 2.500 kr
Påfyllning (inom 3 år) , 3.500 kr

Efter 3 år gäller ny behandling. 

Borttagning av gamla kosmetiska tatueringar

Det finns flera olika orsaker till varför man vill ta bort en gammal kosmetisk tatuering i ansiktet. Du kanske inte är nöjd med formen, designen på tatueringen. Det kan även vara att tatueringen har ändrats färgmässigt eller har blekts med åren. I vissa fall kan symmetrin i ansiktet även ha ändrats på grund av rynkor och en slappare hudkvalité som gör att bryntatueringen eller läpptatueringen inte håller samma standard. Vad du än har för behov och önskemål så kan vi hjälpa dig.

Vi utför en säker och skonsam borttagnings-behandling med medlet SCcolorlight från Swiss Color som är det ledande märke när det gäller pmu och tatueringsborttagningar. För det bästa resultat rekommenderas ca 4 separata sessioner med ca:3-4v emellan.

Under sessionerna utför man borttagningen med en maskin. Medlet som binder bläcket i huden tar med det upp till hudytan, där den bildar en sårskorpa. När såret läkt och skorpan trillar av försvinner också pigmentet som tidigare funnits i huden.

Borttagning med Remover är:

  • Smärtfri
  • Effektiv för alla typer och nyanser av pigment
  • Passar alla hudtyper
  • Till skillnad från laserborttagning är Removern mycket skonsammare och klarar även av att få bort pigmentrester som laser ej klarar av.

Borttagning av gamla kosmetiska tatueringar 1.500 kr/gr rekommenderas ca:3-5gr

Här kan du läsa mer om swiss color och produkten:

https://www.swiss-color.com/en/products/removal/sc-pmu-removal

Du kan boka din konsultation online via hemsidan, den är kostnadsfri och vi vill gärna att du kommer på en konsultation först innan din bokade tatuering. Eller så kan du ringa oss på 08-650 15 51 så hjälper vi dig att boka en konsultation.

POWDER BROWS / PUDERBRYN (AIR POINT)

Är en tatueringsmetod som passar alla och är en av de populäraste behandlingarna just nu!
Tatueringen utförs med maskin där man skuggar lätt in färgen med hjälp utav små prickar så kallad Air Point teknik.
Den här metoden håller bra och är väldigt skonsam mot huden.

Med den här metoden, puderbryn kan man även täcka över en äldre bryntatuering. (obs! kom på en konsultation först innan för bedömning)
Hållbarheten på powder brows är upp till 5 år, med rekommenderad påfyllning ca 1-3 år efter.

Pigmenten som används i denna metod har utformats för att matcha dina naturliga ögonbryns färg och, om ögonbrynen fortfarande finns kvar, helt och hållet smälta in i dem. Resultatet blir naturliga, felfria och fylligare ögonbryn. Till en början så framstår ögonbrynen som mycket mörkare, men bleknar markant under en tvåveckorsperiod. Det är absolut nödvändigt att göra en touch up eftersom det är väldigt svårt att förutspå hur pass väl huden bevarar färgpigmenten. Det ingår alltid ett kostnadsfritt återbesök vid en helt ny tatuering, återbesöket görs inom 4-6v.

HUR ÄR HÅLLBARHETEN?

Den är extremt individuell. Vissa kan behöva en påfyllning (touch-up) efter 6-8 månader medan andra kan vänta 1-1,5 år. Det är olika från hud till hud, hur din hud och kropp hanterar färgen. Faktorer som kan påverka är t ex hur du tar hand om huden, om du har torr eller fet hud, peeling, krämer, solexponering mm. Vi kan därför inte garantera hur längre just dina ögonbryn kommer att hålla. Men det vi kan garantera är att vi alltid gör vårt allra bästa för att göra dem absolut finaste och naturligaste brynen till just ditt ansikte.

Före och efterbild på Powder Brows, kosmetisk tatuering bryn med maskin ombre.

MICROBLADING 3D STRÅTEKNIK BRYN

Microbladingen är känt under många olika namn som till exempel 3D, 6D, Microblading , eyebrow embroidery och Mikrobladsteknik . Det är en relativt ny metod för kosmetisk tatuering som nu är tillgänglig i Sverige, i Stockholm .

Själva tekniken går ut på att man sätter in små, tunna blad av pigment i överhuden, ett blad består av 10-16 nålar som implementerar färg i epidermis. Då färgen sitter närmare ytan så blir linjerna tydligare och skarpare och man får då intatuerat som tunna strån i huden. Den stora detaljrikedomen som Microblading innebär är det som gör att metoden ibland kallas för 3D tatuering. Vid Microblading använder man ett manuellt specialverktyg som hanterar disponibla mikroblad och ej maskin som gör mer skugga.

TILL VEM PASSAR DENNA METOD?

Den här metoden passar för dig som vill förbättra utseendet på dina ögonbryn men samtidigt vill att de ska se väldigt naturliga ut. Stråtekniken resulterar i tydliga hårliknande linjer oavsett hur dina naturliga ögonbryn ser ut. Denna metod för ögonbrynstatuering kan vara till stor hjälp för den som lider av håravfall, trikotillomani (en impulskontrollstörning där den drabbade känner ett behov av att dra ut sitt hår vilket leder till håravfall och ibland flintskallighet), alopecia areata eller andra sjukdomar som orsakar håravfall eller dig som av andra anledningar inte är nöjd med dina ögonbryn.
Självklart så anpassar vi pigmenten i tatueringen till din naturliga ögonbrynsfärg för att tatueringen helt ska smälta samman med dina naturliga ögonbryn för ett naturligt men samtidigt fylligt och felfritt resultat. Finns inga ögonbryn att matcha med anpassar vi färgen efter ditt hår och ansikte. Till en början ser ögonbrynen mörkare ut eftersom de bleks markant under den två veckor långa läkningsprocessen.

HÅLLBARHET?

Resultatet av Microblading håller i 1-3 år beroende på faktorer som påverkar processen som till exempel hur pass val färgpigmenten bevaras i din hud. Det är därför nödvändigt att göra en touch up en gång om året för att form och färgstyrka ska bevaras. 

Före och efterbild på kosmetisk tatuering utav bryn med microblading 3D stråtekniken

https://en.wikipedia.org/wiki/Microblading

LÄPPIGMENTERING – AQUARELLE LIPS

Med denna teknik kan man få fram ett naturligt och fint resultat genom att varsamt skuggar in färgen i läppen. Först läggs en väldigt tunn linje i ytterkant för att markera konturen och göra läpparna mer symmetriska. Sedan skuggas färgen in i den egna läppen.
Då färgen lägger sig nere i huden går det ej att jämföras med läppstift, där stiftet lägger sig ovanpå läpphuden.
Det går ej att förstora läpparna med pigmenteringen. Färgen läggs alltid på ”läpphud” och ej utanför på vanlig hud!

Hållbarheten för en läpptatuering är ca 3-5 år. Påfyllning kan behövas 2-3 år efter behandling.

Före och efter kosmetisk tatuering utav läppar.

Före och efter kosmetisk tatuering utav läppar, Aqualips, Frosty lips

 

EYELINER OCH FRANSMARKERING

Permanent makeup för ögonen utförs med maskin.
Antingen som en fransmarkering där färgen sätts mellan fransarna i fransraden. 
Eller som en eyeliner som även går ovanför fransraden. Den kan göras med eller utan vinge. Skarp eller skuggad (Smokey eyeliner).
Hållbarheten för pigmenteringen är 3-5 år. Men påfyllning av färgen brukar behöva göras mellan 2-3 år efter.

Eyeliner tatuering övre locket och nedre
Fransmarkering tatuerat på övre locket
Eyeliner tatuerat övre locket

VIKTIGT ATT LÄSA INFÖR EN BEHANDLING!

24h innan ta det lugnt med:
Alkohol och solning

3 timmar innan behandling ska du undvika:
Koffein, ipren eller treo (alvedon går bra)

Du ska INTE ha vid behandling :
– En gammal tatuering (kom på en konsultation först för bedömning)

-Fransförlängning vid eyeliner eller fransmarkering, den måste tas bort innan.

– Vara gravid (amning går bra men färgen kan släppa mer pga. hormoner)
– Äta blodförtunnande mediciner eller receptbelagda krämer i området (bla. aknemediciner). Kosmetisk pigmentering kan inte göras om du medicineras med blodförtunnande mediciner, så som Waran, smärtstillande mm. Rådfråga alltid med din läkare vid osäkerhet. Är du under behandling utav Roaccutan (acne medicin) måste du vänta minst 6 månader efter avslutad behandling innan du kan pigmentera dina ögonbryn.

– Ha sår, utslag, psoriasis, rosacea eller eksem på området .
– Gjort djupgående behandling de senaste 2 veckorna (injektion, laser, kemisk peeling mm.) Heller ingen så kallad ”Brow lift” där man permanentar håret uppåt.
– Ha någon blod smittande sjukdom, blödarsjuka eller keloidärrbildning.
– 18-årsgräns

Meddela om eventuella sjukdomar före ditt besök så att vi har möjlighet att ta ställning om behandling kan genomföras eller inte.
Väl på plats kommer du att få skriva under ett intyg på att du följer dessa regler både för vår och din säkerhet.

EFTERVÅRD 

Huden kan bli irriterad och rodna direkt efter behandlingen
Tatueringen kan uppfattar som mycket stark direkt efter behandling, men en del av det pigment som förs in kommer att stötas bort under den första veckan då sårskorpan som bildats faller av. Först efter total läkning kan man se det slutgiltiga resultatet (tre veckor)
Undvik beröring med fingrarna på behandlat område
Avlägsna inte eventuella sårskorpor, låt det läka ifred
Vid duschning: lägg på ett tunt lager med vaselin (använd bomullstops)
Det behandlade området ska hållas fritt från make up, AHA-kräm och brynfärg tills huden har läkt
Pigmentet blir ljusare och färgen kan ändras under tiden efter tatuering (det beror på yttre och inre faktorer)
Undvik klorerat vatten (pool) och bastu i 14 dagar efter behandling
Undvik solarium och sol i 30 dagar efter behandlingen
Använd minst solfaktor 50 på det behandlade området om du vistas i solen (under sex månader)
Sol, ögonbrynsfärgning, svett, klor och saltvatten bleker pigmentet
Injektionsbehandlingar mot rynkor kan ändra formen på tatueringen
Ögonbrynsfärgning kan göras sex veckor efter behandlingen, vaxning och plockning kan göras efter 20 dagar

SÅ GÅR BEHANDLINGEN TILL

Vi börjar alltid behandlingen med en konsultation där vi pratar om form och färg. Egna önskemål är bra, men det måste se balanserat och naturligt ut! Det hjälper din terapeut dig med. Efter behandlingen får du med dig alla skötselråd och en eftervårdskräm. Under läkningsprocessen kan huden stöta bort lite färg. Därför ingår alltid ett kostnadsfritt återbesök vid varje NY behandling. (ej vid bokning utav endast påfyllning)

Vi boka in detta återbesök direkt i samband med att du kommer på första besöket. (skall ske 30-60 dagar efter första behandlingen).
Övriga återbesök och påfyllningar bekostas av kunden själv utefter olika tidsintervaller.

Vi använder bara högkvalitativa pigment som är fria från tungmetaller, gifter, parabener, samt allergi-eller cancerframkallande ämnen. Och självklart sterila och engångsförpackade nålar till alla våra behandlingar. Vi är certifierade medlemmar hos SHR och innehar behandlingsskadeförsäkring. Vi är även en godkänd och certifierad salong utav miljö och hälsa.

Historiken bakom kosmetik och tatueringar 

https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_cosmetics