Microblading

Tidsbokning för kosmetisk tatuering

Hos Beautylounge sthlm kan ni boka tid via telefon, e-post eller online. Varmt välkommen till våran skönhetssalong på  Hantverkargatan 51 – 112 31 Stockholm.

Telefon : +46 (0)8-650 15 51 E-post : info@beautylounge.se Boka online - Klicka här

Kosmetisk tatuering – microblading

På Beautylounge Sthlm jobbar vi med kosmetisk tatuering, vi jobbar med Microblading strå teknik samt maskin för powder brows, eyeliner och läppar.

Priser
Microblading stråteknik 4500kr
Powder brows 5500kr
Eyeliner 3500kr
Läppar 5500kr
Du kan boka din konsultation via hemsidan, det kostar 300kr som vi sedan drar av på tatueringspriset om man väljer att boka det. Eller så kan du ringa oss på 08-650 15 51 och boka tid för tatuering direkt.

Vad är microblading?
Microblading, även kallat Taffy metoden eller eyebrow embroidery, mikrobladsteknik, är en relativt ny, manuell metod utav kosmetisk tatuering i Stockholm. Microblading utförs genom användning utav ett manuellt specialistverktyg som hanterar disponibla mikroblad. Det anses vara semi-permanent, i jämförelse med den traditionella hårstrykningsmetoden. Det görs genom användning utav ett ytterst tunt blad för insättning utav pigment i överhuden. Eftersom vi sätter färgen närmre ytan så framstår linjerna som klarare och skarpare, ungefär som en 3D tatuering fast rikare i detalj. Det finns inget ”spill” under huden som när man använder permanent makeup tatueringsmaskiner. Det görs istället med ett tunnare blad (som består utav 10-16 små nålar som sammansatts till ett blad) för att implementera färg i epidermis.

Microblading metoden är idealisk för alla som vill förbättra looken på sina ögonbryn ytterligare. Resultatet är naturliga hårliknande linjer som framhävs oavsett den redan tillgängliga hårmängden. Personer som lider av håravfall, trikotillomani (en impulskontrollstörning som karakteriseras utav ett behov av att dra bort sitt hår, vilket leder till noterbart håravfall och flintskallighet), alopecia areata eller andra tillstånd som orsakar håravfall kan ha stor nytta av Microblading, likväl som andra personer som helt enkelt inte är nöjda med sina ögonbryn.

Pigmenten som används i denna metod har utformats för att matcha dina naturliga ögonbryns färg och, om ögonbrynen fortfarande finns kvar, helt och hållet smälta in i dem. Resultatet är naturliga, felfria och fylligare ögonbryn vid tatuering av ögonbryn. Till en början så framstår ögonbrynen som mörkare, men bleknar markant under en tvåveckorsperiod. Det är absolut nödvändigt att göra en touch up eftersom det är väldigt svårt att förutspå hur pass väl huden bevarar färgpigmenten.

Resultaten kan vara allt ifrån 1 till 3 år, beroende på de olika faktorerna som påverkar proceduren. Oavsett så rekommenderas det att man gör en touch up en gång per år för att bevara formen och färgstyrkan.

(information från www.annastep.se)

Före besöket

Undvik medicin som innehåller aspirin eller omega 3-vitaminer fyra dagar innan behandlingen
Ögonbrynsfärgning, vaxning och plockning kan göras sex dagar innan tatuering
Sola inte på 24 timmar innan ditt besök. Du ska inte heller äta starka mediciner eller vara alkoholpåverkad
Meddela om eventuella sjukdomar före ditt besök så att vi har möjlighet att ta ställning om behandling kan genomföras eller inte
Om du lider av någon metall- eller kemikalieallergi så rekommenderar vi att du allergitestar dig minst en vecka före besöket
Väl på plats kommer du att få skriva under ett intyg på att du följer dessa regler både för vår och din säkerhet.

Eftervård

Huden kan bli irriterad och rodna direkt efter behandlingen
Tatueringen kan uppfattar som mycket stark direkt efter behandling, men en del av det pigment som förs in kommer att stötas bort under den första veckan då sårskorpan som bildats faller av. Först efter total läkning kan man se det slutgiltiga resultatet (tre veckor)
Undvik beröring med fingrarna på behandlat område
Avlägsna inte eventuella sårskorpor, låt det läka ifred
Vid duschning: lägg på ett tunt lager med vaselin (använd bomullstops)
Det behandlade området ska hållas fritt från make up, AHA-kräm och brynfärg tills huden har läkt
Pigmentet blir ljusare och färgen kan ändras under tiden efter tatuering (det beror på yttre och inre faktorer)
Undvik klorerat vatten (poolbad) och bastu i 14 dagar efter behandling
Undvik solarium och sol i 30 dagar efter behandlingen
Använd minst solfaktor 50 på det behandlade området om du vistas i solen (under sex månader)
Sol, ögonbrynsfärgning, svett, klor och saltvatten bleker pigmentet
Botoxbehandling kan ändra formen på tatueringen
Ögonbrynsfärgning kan göras sex veckor efter behandlingen, vaxning och plockning kan göras efter 20 dagar