Bästa brun utan sol

spraytan stockholm

En bra brun utan sol produkt är ett måste!
Men hur gör man för att få till ett perfekt salongsresultat utan ränder? Här är mina tips för bästa fuskbrännan!

Välj rätt konsistens
Satsa på en produkt som ger det resultat du är ute efter och som dessutom passar till din hudtyp.

Spraya om du har bråttom
Det här är den bästa lösningen om du har ont om tid. Brun-utan-sol-spray är ett praktiskt alternativ, som snabbt tränger in i huden utan att kladda. Du kan ta på dig kläder nästan direkt efter appliceringen tack vare den snabba torktiden (cirka 10 minuter). En annan fördel med spray är att du kommer åt kroppsdelar som annars kan vara svåra att nå, till exempel baksidan av benen och ryggen, eftersom produkten inte behöver smörjas in.

Gel för fet hy
Brun-utan-sol i geléform har en lätt och fettfri konsistens, vilket ger ett snabbt och bra resultat – särskilt om du har problem med blank hy och vill göra den mattare. Om du har torr hy är en gel dock inte det bästa alternativet, eftersom det har en uttorkande effekt.

Mousse för dig som vill testa något nytt
Den här innovativa lösningen är enkel att använda tack vare den lätta och krämiga konsistensen, som smälter in fint i huden. Mousse är mer fuktgivande än spray eller servetter och lämnar huden mjuk och smidig.

 

image-013

 

Lotion och kräm för torr hy
Det här är klassiska brun-utan-sol-produkter som kräver en viss skicklighet och tar ganska lång tid på sig att torka in. Eftersom de ger långvarig fukt åt huden är de dock den bästa lösningen för torr hy.

Välj rätt nyans
Färgens intensitet beror på hur ofta du applicerar produkten. Om färgen är för ljus efter en applicering kan du upprepa processen varje dag tills du har uppnått önskat resultat. Därefter räcker det att använda brun-utan-sol-produkten en gång i veckan för att behålla den gyllene hudtonen.

Förbered huden
Okej, nu har du hittat den produkt som passar bäst för just din hudtyp. Men innan du börjar använda den finns det ytterligare några saker du bör tänka på för att få det där perfekta salongsresultatet.

Återfukta huden
Återfukta ansikte och kropp ordentligt minst en gång i veckan innan du applicerar brun-utan-sol-produkten. Det gör huden mjuk och smidig, vilket ger ett bättre slutresultat. Ju mjukare och lenare din hud är, desto jämnare solbränna får du.

Tips: Lägg gärna en fuktgivande ansiktsmask dagen innan du applicerar en brun-utan-sol-produkt.

Skrubba huden
Använd en skrubb precis innan du applicerar brun-utan-sol-produkten för att avlägsna alla döda hudceller. Var extra noga vid områden som ofta blir lite torra och skrovliga, till exempel hälar, knän och armbågar. På så sätt får du en snyggare och jämnare solbränna.

Här kommer några goda råd vid applicering av brun-utan-sol – vare sig du använder kräm, lotion, mousse eller gel.

I ansiktet
Applicera brun-utan-sol-produkten på samma sätt som du gör med en foundation: Stryk ut den från mitten av ansiktet och mot sidorna och var noga med att inte ta för mycket i T-zonen (panna, näsa, haka). Eftersom huden runt ögonen är känsligare och ljusare än resten av ansiktet är det bra att lägga på en ögonkonturkräm i förväg för att få en mer naturlig look. Glöm inte öronen – massera in dem med det som blir över på händerna. Samma sak gäller för hals och nacke; applicera brun-utan-sol på dessa områden med handflatorna för att undvika ränder. När du har applicerat produkten överallt, gnugga med en bomullsrondell eller hörnet på en handduk ovanför ögonbrynen och längs med hårbotten för att avlägsna överflödig brun-utan-sol och undvika orange fläckar.

På kroppen
För att få ett jämnt resultat utan ränder, använd en tvättlapp ordentligt indränkt med brun-utan-sol. Börja med fötterna och fortsätt uppåt med benen och resten av kroppen. Avsluta med torra och skrovliga partier som knän, hälar och armbågar, utan att applicera mer brun-utan-sol på tvättlappen. När det gäller ryggen är det enklast att använda spray, eftersom det gör det lättare att nå svåråtkomliga ställen. Om du har tid, vänta gärna 30 minuter innan du tar på dig kläder. I annat fall kan du snabba på processen med hjälp av en hårtork. Om du misslyckas på något ställe, skrubba försiktigt det aktuella området och smörj in med fuktighetskräm. Det hjälper till att sudda ut ränderna.

Om du använder spray
Spraya direkt på huden och stryk försiktigt ut produkten med handflatan. Arbeta nerifrån och upp och var noga med att inte gnugga.

Brun-utan-sol-servetter
Om du använder brun-utan-sol-servetter i ansiktet, arbeta med små cirkelrörelser precis som när du rengör ansiktet. Undvik att applicera vid hårfästet och ögonbrynen. För övriga kroppen är det bara att stryka in önskade områden och se till att huden är torr innan du klär på dig (det torkar på cirka 10 minuter).

Här på Beautylounge Stockholm har vi salongsbehandlingen spraytan samt att vi säljer de professionella spraytan produkterna Tancan om du vill göra din brun utan sol behandling själv hemma.

Med vänlig hälsning Elisabeth Bexter